Συνεχίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά το Θεραπευτικό - Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Θεραπεία μέσω σκύλων - Pet Therapy
Το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» συνεχίζει με επιτυχία, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το Θεραπευτικό – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: «Θεραπεία μέσω σκύλων» (Pet Therapy).
Το πρόγραμμα Pet Therapy αποτελεί μια καινοτόμο προσέγγιση θεραπείας, βασισμένη στην αλληλεπίδραση με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, με στόχο τη βελτίωση της ψυχολογικής ευεξίας των ωφελούμενων.
Μέσω αυτής της μοναδικής εμπειρίας, ενισχύεται η θετική διάθεση, ενώ παράλληλα διευκολύνεται η διαχείριση συναισθημάτων και συμπεριφορών.
Η επαφή με τους σκύλους συμβάλλει σημαντικά στην ηρεμία και στην αύξηση της αυτοεκτίμησης, ενδυναμώνοντας τις κοινωνικές δεξιότητες των συμμετεχόντων. Επιπλέον, το πρόγραμμα βοηθά στη μείωση του άγχους και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει την ανάπτυξη ενσυναίσθησης, σεβασμού, συνεργασίας και ομαδικής εργασίας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 συνεδρίες, διάρκειας 50 λεπτών, που πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση. Μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, δημιουργείται νέα ομάδα συμμετεχόντων για τον επόμενο κύκλο.